Podda populärvetenskap

Lär dig något nytt varje dag och krydda kallsnacket med fun facts!

Plugga in lurarna och försvinn i väg till någon annans samtal och tankar – och lär dig något nytt! Idag finns det podcasts i alla olika format, från snackiga talkshows och intervjupoddar, till mörka mordmysterier – och nördiga populärvetenskapsprogram! Podden har blivit ett populärt och lättillgängligt medie för att lära sig nya saker på ett roligare sätt. Det gör det också lättare att försvinna iväg från störande jobbstress så att du kan fokusera på något helt annat för en stund.

Spana in de här nördiga allt-du-inte-visste-poddarna och höj samtalsnivån i fikarummet till något riktigt intressant. Ta en promenad medan du lyssnar, eller kombinera lunchen med
ny kunskap!

Allt du velat veta

Programledaren Fritte Fritzon intervjuar experter inom deras område – allt mellan svarta hål, maffia, Turkiet, artificiell intelligens och konspirationsteorier. Den finns både som entimmes- och femminutersversion beroende på hur bråttom du har. Du hittar sextiominutersversionen här , och podden på fem minuter här .

 

Stuff You Should Know

Amerikansk podcast med programledarna Josh och Chuck som bjuder på axplock av all sorts populärvetenskap: lär dig att tämja lejon, bli exorcist eller hur du går i ide. Du hittar podden här.

 

Historiepodden

Historienördarna Daniel och Robin betar av historien bit för bit i en snackig ton som gör även de gråaste, historiska episoderna till intressanta icebreakers. Du hittar podden här.

 

P3 Dokumentär

Allt går att göra dokumentär på, i alla fall om man scrollar i flödet på P3 Dokumentär. Bläddra bland både svenska och internationella historier som har format vår nutid. Du hittar podden här.