Stressa av med bubblewrap-app

Att klämma på bubbelplast sänker dina stressnivåer!

När du väl har lagt vantarna på en bit bubbelplast är det svårt att sluta. Men varför är det så? Att fokusera på att göra något som inte är jobb, bara för en minut varje arbetsdag är ett bra sätt varva ner, precis som med Sudoko, Mandala eller stressbollar. I en studie som reder ut mysteriet med den beroendeframkallande plasten har forskare vid flera universitet bevisat att bubbelplast kan vara en lika bra källa till avslappning. Flera studenter som skulle skriva en tenta var med i experimenten där vissa fick klämma på bubbelplast medan andra inte. Studenterna som hade fått klämma bubblor visade sänkta stressnivåer och större tecken på avslappning än de som inte hade det.

Om du vill komma ner i varv och göra något annat än att besvara mail på lunchen – roffa tag i lite mousserande plast och bubbla bort. Ta en sväng förbi skrivarrummet, mataffären eller postkontoret och plocka upp lite bubblor. Och om du inte hittar riktig plast så finns det, som tur är, flera bubbelplast-appar.

Du hittar dem här;
Bubble Wrap (Google Play)
Bubble Wrap (App Store)
Bubble Wrap Popping (App Store)