Tre steg till körkort på lunchen

Från 0-100 på lunchtid!

 

Att ta körkort kan kännas som världens knivigaste fickparkering, bokstavligt och bildligt talat. Men idag är det enklare än någonsin, i alla fall när det kommer till att lära sig på smarta sätt. Och vare sig du är 25 eller 55 – ta ratten i ett stadigt grepp, växla upp, tuta och kör. Här kommer några användbara tips*:

 1. Plugga: Första steget är att börja nöta teori. Det behöver inte ta lång tid från din lediga timme, tvärtom så är dagens körkortsappar utformade för att vara pedagogiska såväl som snabba. De som huserar på topplistorna på App-store och Google Play är dessa:

  Teori
  Ta körkort
  Körkortsteori
  iKörkort

  Inför uppkörning
  Övningskör
  Körskola 3D

  Andra appar
  Körkortsdagboken

 2. Hitta en bil: Chansen är stor att många har körkort och en bil som de tar till jobbet. Fråga en kollega om du får låna hens bil från 12 till 13 om den ändå bara står på parkeringen. I utbyte kan du plocka upp en lunch eller lyxkaffe på vägen tillbaka.
 3. Övningskör: Kanske kan samma kollega med bil, bli din handledare? Om inte så finns det säkert någon annan som behöver regelbunden skjuts till gymmet, cafét eller butiken.

 

 

*Alla appar här är listade på App Store, men finns även i Google Play