Escape Room

Teambuilding som är roligt på riktigt!

 

Möjligtvis har du redan hört om det, kanske har du ingen aning om det. Ett Escape Room är en upplevelsetrend som växte fram i Japan (som mycket annat häftigt) under tidigt 2000-tal. Det är en interaktiv upplevelse där du och ditt lag stängs inne i ett rum för att lösa ett mysterium genom snabbtänkthet och kluriga ledtrådar. Lyckas ni ta er ur rummet och lösa gåtan har ni vunnit spelet och mest sannolikt samarbetat rätt bra. Det är lite som Fångarna på fortet, fast utan tigrar såklart … eller?

 

Passa på att smita iväg på en långlunch med dina skarpaste kontorskompisar och träna era snillen i något annat än Excel-ark och kaffesnack. Det börjar krylla av Escape Rooms och finns nu i massa svenska städer. Varje varumärke och rum har olika mysterier med olika teman, från mordgåtor till fängelserealism och zombieapokalypser.

 

Här är några av alla Escape Rooms i Sverige:

Örebro

Fagerlinds tid

 

Norrköping

Twisted Keys

 

Växjö

Inlåst – Escape Game Växsjö

 

Helsingborg

Breakout Sweden

 

Malmö

Sherlocked

 

Stockholm

Fox In A Box

Exit Games

Escape Stories

Questrooms

Riddle Room

 

Jönköping

Escape House

 

Uppsala

Quezzle

Uniquest

 

Umeå

Prison Island

 

Göteborg

Escape Room Gbg

Gothenburg Escape Game

Escape House Gothenburg